zaterdag 7 mei 2005

Demonstratie 'Stop Bush'

Samen Tegen Racisme demonstreerde in Amsterdam ook tegen Bush, tijdens zijn bezoek aan Nederland. Door zijn ‘oorlog tegen terrorisme’ zijn racisme en islamofobie wereldwijd verder toegenomen.


Aankondiging

George W. Bush (wereldleider) doet een rondje Europa en doet ons klein kikkerlandje daarbij ook aan. Zie je hem al voor je met onze grote leider Balkenende? De oorlog in Irak is nog steeds gaande, zijn bondgenoten slinken met de tijd, dus het is waarschijnlijk dat Bush deze gelegenheid zal aangrijpen om Balkenende over te halen meer troepen te sturen. Voor tegenstanders van Bush de gelegenheid hem een 'warm welkom' te geven. Laat je horen, 7 mei, museumplein, 13:00, Amsterdam.

Kabinet Balkenende II heeft George W. Bush uitgenodigd om op 7 en 8 mei een bezoek te brengen aan Nederland. Wij willen tijdens dat bezoek met een landelijke demonstratie op zaterdag 7 mei duidelijk maken dat grote delen van de Nederlandse bevolking de wereldorde van Bush – en de steun daaraan van Balkenende II – afwijzen. Immers:
  • De illegale bezetting van Irak heeft aan meer dan 100.000 Irakese burgers en 1500 Amerikaanse soldaten het leven gekost. Bush heeft de wereld voorgelogen om deze illegale oorlog te beginnen en bedreigt nu andere landen met oorlog.
  • De regering van Bush is verantwoordelijk voor de martelingen in Abu Ghraib en de mensenrechtenschendingen in Guantanamo Bay.
  • Bush blokkeert het uitvoeren van VN-resoluties tegen Israël waardoor de schending van Palestijnse rechten – zoals de bouw van de muur – onverminderd door kan gaan.
  • De zogenaamde ‘oorlog tegen terrorisme’ heeft wereldwijd geleid tot het criminaliseren van moslims en de toename van racisme.
  • Bush weigert mee te werken aan het Internationaal Strafhof in Den Haag.
  • De Verenigde Staten zijn een van de grootste vervuilers van het milieu, maar Bush weigert mee te werken aan het Kyoto verdrag.
  • In eigen land staat Bush voor het afbreken van burgerrechten, de vrijheden van homoseksuelen en het abortusrecht.
  • In de wereld van Bush regeert de Dollar-democratie en worden mondiaal de verschillen tussen arm en rijk groter.


Foto's van de demonstratie