maandag 1 november 2004

Nederlands Sociaal Forum (aankondiging)

In Amsterdam komen op het Nederlands Sociaal Forum (NSF) van 26-28 november duizenden mensen bij elkaar die willen laten zien dat het in Nederland anders kan. Ze willen een wereld zonder afbraak, oorlog en racisme.

Er zijn meer dan 100 workshops en debatten. Ook kunst, cultuur en muziek ontbreken niet. Aan het slot van het Sociaal Forum wordt op zondag 28 november gedemonstreerd: 'Samen voor een kleurrijk Nederland!', op 28 november om 14.00 vanaf het Beursplein.

Voor meer informatie over het NSF of een programmakrant van het NSF, kijk op www.SociaalForum.nl.

Stop de Hetze! organiseert de volgende discussiebijeenkomsten:

*

Integratie, islamofobie en racisme
stop de hetze!

Zaterdag 27 november - 16:45-18:30 - Veilingzaal

Het stigmatiseren van Marokkanen en de continue aanval op moslims - dit alles heeft sinds 11 september en de opkomst van Fortuynistische politiek een griezelige vlucht genomen. Na de moord op Theo van Gogh is de racistische hetze zelfs nog verder opgeschroefd. De campagne 'Stop de hetze!' zet de aanval in tegen racisme en wil de solidariteit tussen allochtonen en autochtonen in Nederland vergroten en versterken.

Sprekers:
  • Karima Belhaj (gezondheidsdeskundige)
  • Nordin Dahhan (kinderarts)
  • Bart Griffioen (Internationale Socialisten)
  • Anja Meulenbelt (schrijfster / Eerste Kamer SP)
  • Mohammed Rabbae (GroenLinks)

*

De hoofddoek en
het valse feminisme van Hirsi Ali

Zondag 28 november - 12:15-14:00 - Veilingzaal

In Frankrijk is de hoofddoek op scholen verboden, maar ook in Nederland liggen moslimvrouwen onder vuur. Hirsi Ali werpt zich op als voorvechter van de rechten van moslimvrouwen. Is dit het nieuwe feminisme of nieuw racisme? Een discussie met vrouwen met en zonder hoofddoek.

Sprekers:
  • Miriyam Aouragh (Internationale Socialisten)
  • Famile Arslan (advocate)
  • Anja Meulenbelt (schrijfster / Eerste Kamer SP)
  • Fenna Ulichki (Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland)

*

demonstratie
"Samen voor een kleurrijk Nederland"

zondag 28 november 14.00 uur
vanaf het Beursplein in Amsterdam

Het Nederlands Sociaal Forum (NSF) wordt op zondag 28 november om 14 uur afgesloten met een demonstratie met de leuze "Samen voor een kleurrijk Nederland".

De demonstratie start om 14 uur op het Beursplein en loopt daarna naar de Dokwerker op het J.D. Meijerplein (metrohalte Waterlooplein). Daar is rond 15 uur een korte manifestatie met sprekers en muziek. De actie is een krachtig pleidooi voor vrijheid van meningsuiting binnen de grenzen die de wet daaraan stelt, en tegen iedere vorm van racisme, islamofobie, anti- semitisme en seksisme.

We willen polarisatie tegen gaan en ons niet tegen elkaar uit laten spelen. Wij roepen daarom iedereen jong en oud, man en vrouw, autochtoon en allochtoon op om mee te lopen; Samen voor een kleurrijk Nederland!