zondag 28 november 2004

Nederlands Sociaal Forum

Campagne Stop de Hetze! kijkt terug op een geslaagd Nederlands Sociaal Forum (NSF), waar 4000 mensen discussieerden over een andere wereld, zonder oorlog, afbraak en racisme.

Ook de slotdemonstratie tegen racisme was een succes te noemen, waar 2000 mensen lieten horen dat zij genoeg hebben van de hetze tegen moslims.

De twee bijeenkomsten die Stop de Hetze! op het NSF organiseerde werden zeer goed bezocht. De seminar op zaterdag trok 200 mensen, op de bijeenkomst over "De hoofddoek en het valse feminisme van Hirsi Ali" kwamen ruim 300 mensen af. In beide gevallen kwam een sterk solidariteitsgevoel tot uiting; eensgezindheid domineerde over dat de campagne verder in het land moet worden uitgebouwd. Ruim 200 nieuwe mensen tekenden in om mee te doen; veel mensen gaven financiƫle steun, kochten stickers of een button.

Sinds het NSF zijn er lokaal in het kader van Stop de Hetze! een hoop activiteiten georganiseerd – waaronder debatten, actievergaderingen en plakrondes – en zijn lokale antiracismegroepen ontstaan in o.a. Amsterdam, Alkmaar, Groningen, Leeuwarden en Utrecht. In januari en februari werd volop gemobiliseerd voor Rhythm Against Racism en vervolgens voor de massademonstratie in Brussel op 19 maart. Ook komende weken en maanden zal Samen Tegen Racisme volop aan de slag blijven met activiteiten tegen racisme. Bekijk de agenda voor nadere informatie en meld je vandaag nog aan om met ons mee te doen!

Verslagen en toespraken


Foto's van NSF en de slotdemonstratie

Bijeenkomst "De hoofddoek en het valse feminisme van Hirsi Ali" op het NSF - in het sprekerspanel: Miriyam Aouragh (IS), Anja Meulenbelt (SP), Fenna Ulichki (Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland), Famile Arslan (advocate), en de discussievoorzitter.


Vooraan de demonstratie - aan het spandoek: o.a. Mohamed Rabbae (GroenLinks), Rene Danen (oud-raadslid Amsterdam), Sylvia Borren (Novib) en Lodewijk de Waal (FNV).


In de demonstratie - "Zeg wat je denkt: fuck racisme!" en "Hoe laat is het? Solidariteit!"


Op het Jonas Daniel Meijerplein - in Nederland opgegroeide scholiere moet van Verdonk "terug" naar "eigen" land. Ook moeder wil niet: ze vertelt dat haar man gevaar loopt bij terugkeer.

Meer foto's